Door Ergonomie Specialist gerealiseerde ergonomische oplossingen

Nieuwe ergonomische stoelen voor LÓreal Nederland te Hoofddorp

Weer een mooi project gescoord!

LÓreal Nederland BV heeft ons de opdracht gegund voor de gefaseerde levering van 200 ergonomische stoelen. Binnenkort zitten de medewerkers van LÓreal op de RH Extend 220. In de race naar de opdracht is de RH Extend 220 als beste uit de test gekomen. Met name de ARBO mensen binnen de organisatie zijn uitermate gecharmeerd van de RH Extend 220 door de optimale ondersteuning, het uitstekende zitcomfort en de precisie  waarmee de stoel voor elke individuele gebruiker is in te stellen.

 L'Oreal - RH Extend 220, hoe stel ik mijn stoel in?
 


 
 

Klik voor vergroting

 

Aanbesteding gemeente Heerlen

Op 3 februari 2014 viel er een envelop in de brievenbus met daarin een verblijde boodschap. Na het steken van veel energie in de aanbesteding en het nemen van diverse hordes, viel de definitieve gunning van de Europese aanbesteding voor werkplekmeubilair binnen. Samen met de leverancier, Scandinavian Business Seating, gaan wij de gemeente Heerlen voorzien van langdurig zitplezier. Na een beoordeling van diverse stoelen op diverse criteria kwam de HAG H05 5300 als beste uit de test.

 

Ik was in eerste instantie bang dat ik de ondersteuning, in de rug en de armen, van een reguliere stoel zou missen. Gelukkig bleek al snel het tegendeel, ik merkte dat mijn oude stoel juist onvoldoende ondersteuning bood. Ik ben vooral erg positief over het zit/sta-bureau en heb minder pijnklachten sinds ik de zadelstoel, BackApp, in gebruik heb.

Bedankt voor het ergonomisch advies!
 
Sjoerd van Waes, Vertaler EN-NL, NL-EN 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
De visie van IKEA is een beter dagelijks bestaan voor zoveel mogelijk mensen.
Het bedrijfsconcept sluit aan bij die visie door het aanbieden van een breed assortiment functionele en goed vormgegeven woonartikelen tegen zulke lage prijzen dat zoveel mogelijk mensen in staat zijn deze producten te kopen.
Ook sluit deze visie naadloos aan bij wat IKEA voor haar medewerkers wil betekenen in het kader van het aanbieden van een ergonomische werkplek.
24 januari 2012 hebben 2 medewerkers van IKEA de showroom van Ergonomiespecialist in Kerkrade bezocht om een oplossing voor hun klachten te vinden. Na de klachten en werksituaties van beide dames uitvoerig te hebben besproken en diverse mogelijke oplossingen in de showroom te hebben geprobeerd, bleken de Haider Bioswing (kantoorwerkzaamheden) en de HAG Capisco (kassawerkzaamheden) de oplossing te zijn.
Beide stoelen zij gedurende een week op proef geplaatst en door de gebruikers OK bevonden.
Omdat wij altijd nieuwe stoelen leveren bij een proefplaatsing en deze ook individueel komen instellen, konden de geleverde stoelen meteen blijven staan en waren de problemen op 7 februari al opgelost.


Marij: In mijn oude werkomgeving had ik een bureau met een vaste hoogte van 74 cm(al 10 jaar) met een ergonomisch verantwoorde bureaustoel van Herman Miller in combinatie met een voetenbankje, maar dat bureau kon dus niet goed worden afgesteld.
 
Begin januari 2012 kreeg ik deskundig advies van Ergonomiespecialist uit Kerkrade. Bij een bezoek aan hun bedrijf werden mij uitgebreid de mogelijkheden verteld. Zij adviseerde mij, gelet op mijn klachten, een zit/sta werkplek. Daarnaast adviseerde ze me voor een afwisselende werkhouding hun BackApp.
Mijn klachten waren omvangrijk door o.a. een verkeerde zithouding waarbij ik veel last had van lage rugklachten. Een aantal dagen nadat de elektrisch verstelbare werkplek met de BackApp waren ingesteld merkte ik al minder klachten in de rug. Na een aantal weken scheelde dat al minder bezoekjes aan de fysiotherapeut. Door een betere zithouding heb ik meer ruimte in mijn buikstreek en dat komt mijn ademhaling ten goede. Tevens heb ik minder last van zware benen.
Bijkomend voordeel is ook dat er géén voetenbank meer gebruikt hoeft te worden.

In het begin zeiden mijn andere collega’s: " zit je weer op het paard” maar inmiddels hebben een aantal collega’s ook deze perfecte oplossing voor een afwisselende werkhouding getest en zijn er lovend over. Gedurende de werkdag kan ik in 3 posities afwisselend mijn werk doen namelijk: zittend met bureaustoel(gebruik ik steeds minder); met de BackApp met een voor mij geschikte bureauhoogte van 92 cm en staand met een hoogte van 110 cm.
Deze afwisselende werkhouding voelt goed.

Doordat de hoogte instellingen vastgelegd kunnen worden is het zit/sta bureau ook door mijn collega'sgoed te gebruiken en kun je met recht spreken over een flexwerkplek.
 
Marij Bertram Zorgcentrum Op den Toren van de Cicero zorggroep
Nuth 15 februari 2012
 
 
 
 
 

Door chronische rugklachten kwam ik via mijn fysiotherapeute terecht bij de Ergonomiespecialist in Kerkrade. Met de ergonomiespecialist, Robert Cozijnsen, werden mijn klachten besproken en werd er gezocht naar een bureau en stoel naar mijn wensen.
De keuze viel op een elektronisch verstelbaar bureau gecombineerd met een bureaustoel de : "HAG Capisco” en de "Backapp Office”. Door deze combinatie heb ik de mogelijkheid om aan mijn bureau te staan, te zitten en af te wisselen door de Backup Office te gebruiken. Door niet de hele dag in dezelfde houding te zitten heb ik minder rugklachten en kan ik weer mijn werkzaamheden als beleidsmedewerker voor de gemeente Eijsden-Margraten fulltime uitvoeren.

Bij de plaatsing van het meubilair werd alles voor mij persoonlijk ingesteld door de Ergonomiespecialist waardoor ik verzekerd ben van het meest optimale gebruik van deze werkplekinrichting. Een nieuwe rug kan niemand mij leveren, maar door deze ergonomische aanpassing kan ik weer optimaal deelnemen aan het arbeidsproces! Robert, chapeau!! Bedankt voor je inspanning!

Daniëlle Rutten
Gemeente Eijsden-Margraten
9 maart 2012

 
 
 

Licom Topwerk is gespecialiseerd in assembleren en handmatig of machinaal verpakken van (vaak) grote hoeveelheden food- en non-foodproducten. Het accent ligt op procesmatige activiteiten met een hoge arbeidsintensiteit, grote routine en grote volumes. De dienstverlening varieert van assemblage en verpakken tot licht industrieel werk. Licom Topwerk levert opdrachtgevers waardetoevoegende diensten als goederenontvangst, -opslag en -beheer, orderpicking, assemblage/sorteren, modificatie van verpakking, transport (aan- en afvoer) en retourafwikkeling (recycling). Het bedrijf is ISO 9001- en HACCP-gecertificeerd.

Voor Mevrouw Arens-Vluggen "een medewerkster van Licom Topwerk” was men op zoek naar een aangepaste stoel. Mevrouw Arens-Vluggen verplaatst zichzelf met een rolstoel en kon op haar bestaande werkstoel niet goed zitten omdat deze pijn in de rug veroorzaakte. Na een uitgebreide inventarisatie en passing, bleek een aangepaste Score Ergo 2300 met trippelonderstel en een met lumbaalpomp uitgevoerde rugleuning de oplossing. Mevrouw Arens-Vluggen kan haar werkzaamheden nu weer zonder pijn en met veel enthousiastme doen.

 
 
Stadion Personeelsdiensten. Onze dienstverlening omvat uitzenden, detachering, werving & selectie en payrolling. Wij zijn hiermee succesvol in een breed scala aan branches, waaronder bouw, techniek, industrie, logistiek en (zakelijke) dienstverlening. Door dit brede aanbod van diensten vindt u bij ons zowel vaste als tijdelijke banen. Als werkgever kunt u bij ons terecht voor gemotiveerd personeel.
 
Dat Stadion Personeelsdiensten veel aandacht besteed aan het welzijn van haar medewerkers blijkt uit de keuze van de standaard inrichting van al haar vestigingen (Kerkrade en Roermond). Ergonomie Specialist is hierin behulpzaam geweest door naast de uitstraling veel aandacht te besteden aan de ergonomie. Er is gekozen voor het Squadra meubel van Drentea, met akoestische kasten en Herman Miller Mirra ergonomische stoelen. Tapijttegels in de kleur van de huisstijl maken het geheel af.
 
 
 
 
 
 
 
 
Château St. Gerlach, buitenplaats van Maastricht. Een unieke plek om even te ontsnappen aan de alledaagse hectiek. U kunt zich hier op hoog niveau laten verwennen! In de historische bouwwerken op het landgoed zijn een prachtig hotel met 112 kamers, suites en hotelappartementen, een à la carte restaurant, een bistro,S.P.A. & Wellness St. Gerlach, een zwembad en diverse zalen en salons voor bijeenkomsten gevestigd. Dit alles is gelegen in een weergaloos aantrekkelijke omgeving.
 
Mariette Leuven verzorgt de bloemarrangementen voor het gehele complex, zij deed deze werkzaamheden voornamelijk staand tussen 2 werktafels. Hierop had zij de bloemen staan en maakte zij eveneens de bloemstukken. Een van deze tafels heeft voor haar niet de ideale werkhoogte. De combinatie van lang staan en niet de juiste werkhoogte veroorzaakte bij Mariette veel klachten. Wij hebben haar geadviseerd te werken met de Score 2232 stahulp en haar werkzaamheden anders in te richten. Nu gebruikt ze 1 werktafel voor de bloemen en de andere, die wel de juiste hoogte heeft, om de bloemstukken op te maken. Na een proefopstelling bleek dit voor Mariette inderdaad de oplossing te zijn.
 
 
Lidl, De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Lidl Nederland is een jonge en razendsnel groeiende organisatie. Een discounter die vanaf 1997 dagelijks bewijst een echte succesformule te zijn. Met inmiddels ruim 330 filialen, vijf distributiecentra en meer dan 8.000 medewerkers. Voor een van de kassa medewerksters van het filiaal in Brunssum heeft Ergonomie Specialist een ergonomische zitoplossing geleverd. De HAG Capisco Puls bleek de oplossing voor haar probleem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plan Keukens biedt kwaliteitskeukens in alle prijsklassen. Keukens met een rijke tijdloze uitstraling, doordachte functionaliteit tot in de finesse en Europese degelijkheid. In alle kleuren en maten.
 
10 jaar volledige garantie op de keuken en 5 jaar volledige garantie op inbouwapparatuur versterkt onze belofte dat wij (wel) degelijk beter zijn.
 
Met al 35 jaar hart voor u en uw keuken.
 
Op kantoor bij plankeukens, daar waar uw persoonlijke keukenplan met veel zorg wordt uitgewerkt, heeft ergonomiespecialist onlangs nieuwe bureaustoelen geleverd.
 
Huub Herberichs heeft gekozen voor een ergonomische kwaliteitsstoel van HAG, de FUTU. Een no-nonsense product uit Noorwegen waarvan zij nog lang plezier zullen hebben.
 
Meer informatie over Plankeukens vindt u op: plankeukens.nl
 

 
Een Grote stoel voor een gezellige dame van de gemeente Kerkrade
 
Op verzoek van de gemeente Kerkrade hebben wij de werkplek van mevrouw Ina Sterk bekeken. Ina zat op een, voor de gemeente Kerkrade, standaard bureaustoel. In de basis is er niets mis met deze stoel.
Maar ja, niet iedereen is standaard. Zeker de goedlachse en altijd humoristische Ina niet. Om een lang verhaal kort te maken hebben wij voor Ina een Score Maxx line stoel in combinatie met een Score voetenbankje geadviseerd.
Deze oplossing is haar meer op het lijf geschreven.
Uiteraard hebben we de geadviseerde producten persoonlijk bij haar geleverd en ingesteld!